Már javában zajlik a szakáll- és bajusznövelés, azaz a Movember nevű kezdeményezés, ami felhívja a figyelmet a prosztatarák veszélyeire – a férfiak körében –, de jó ürügy a lustaságra is.

A kezdeményezés Ausztráliából indult útnak, hogy felhívja a figyelmet a rák veszélyeire, neve az angol moustache (bajusz) és a november szavak összemosódásából jött létre. Míg a nők rózsaszín szalaggal, melltartó nélküli nappal és különböző postokkal hívják fel a figyelmet a mellrákra, addig a férfiak ezt az utat választották. A cél, hogy minél többen kivizsgáltassátok magatokat! Ne akkor, amikor már baj van és nem működik a szerszám.

A kezdeményezést idén a Perspektíva megtoldja egy kis játékkal. A dolog egyszerű, a Facebookon megjelenő No-Shave November cikkünkhöz hozzászólásban feltöltesz egy képet, ami igazolja, hogy részt veszel a kezdeményezésben. Mi meg kisorsolunk hetente egy sört a képek feltöltői között.

Szóval decemberig nó sév, növesszünk bajszot, szakállat, küldjétek a képeket, ezzel is még inkább felhívva a figyelmet a prosztatarák veszélyeire!

Tőkés Hunor