Erdélyi turnéjának első állomásán, Kolozsváron koncertezik a Hiperkarma október 26-án, szerdán a Form Space-ben.

A Hiperkarma a magyar könnyűzene egyik legmeghatározóbb zenekara több mint másfél évtizede. 2000-ben robbanásszerűen jelentek meg a palettán első, hiperkarma című lemezükkel, melyet az énekes-dalszerző frontember, Bérczesi Róbert szinte egyedül vett fel. Ez az album azóta is az utolérhetetlen etalon, melyre többször is úgy hivatkoznak, mint az évtized egyik legfontosabb zenei anyagára, hazai berkekben.

2003-ban a nagyon sűrű, már-már zaklatott szövegekkel teli amondó megjelenése után hosszabb szünet következett. Megjárt a zenekar hegyet és völgyet, és sok nehéz időszak után végül 2014-ben jelent meg harmadik nagylemezük, konyharegény címmel.

Idén tavasszal Frenket Hámori Benedek váltotta a dobok mögött. Benedek fiatal kora ellenére nem egy csiszolatlan gyémánt: láthatjuk Fehérvári Gábor Alfréd mögött, illetve a jelenleg nem aktív The Carbonfools tagjai között is.

Ezzel a kis vérfrissítéssel indult útjára a negyedik nagylemez, melynek idén nyáron jelent meg első két dala, a délibáb és a szóbaszó. Előbbi egy nagysikerű, igen különleges technikával készült klippel együtt debütált, utóbbihoz pedig máris elkészült a hivatalos szöveg-videó.