Kevesebb mint három hét van hátra, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság Ifjúsági Frakciója által szervezett VI. Kárpát-medencei Fiatal Közgazdászok Találkozójáig, amelynek idén Kolozsvár ad otthont 2016. november 11-13. között, a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának épületében (Teodor Mihali utca, 58-60.).

Számos ismert előadó lesz jelen, akik saját tapasztalatukat, tudásukat adják majd át a résztvevőknek, marketing, trendek, vállalkozói történetek és tőkebevonás témakörökben.

Plenáris előadást tart dr. Törőcsik Mária egyetemi tanár Trendhatások, trendformált fogyasztók címmel. Egyetemi oktatási feladatai mellett marketing-tanácsadással és marketingkutatással is foglalkozik. Érdeklődésének fókuszában szerepel a trendkutatás is. A meghívottak között szerepel Molnár Attila pszichológus, egyéni és team-coach, a Karson Consulting társalapítója, ő „Az elméd a saját ellenséged!(?)” – Az ötletek és vállalkozások bukása egy pszichológus szemével címmel tart előadást. Hild Imre, a Global Traction ügyvezető igazgatója is jelen lesz a konferencián. Gyakran ad elő egyetemeken, a helyes startup gondolkodásról, a helyes befektetői magatartásról, így erről beszél majd a találkozón is. Egy másik plenáris előadó dr. Kerekes Kinga lesz, a kolozsvári BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának egyetemi docense. Előadásának címe: Mit nehezebb találni: munkahelyet vagy munkaerőt? A munkaerőpiaci helyzet alakulása Romániában.

Marketing szekcióban Nagy Gábort hallhatjuk, aki online marketing és SEO specialista, előadása címe: Milyen az Online Marketing 2016-ban (és mire számíts 2017-ben)?. Kolumbán Dávid Gumicsizma és vasalt ing címmel a trendek szekcióban ad elő. A vállalkozói történetekről Sepsey Barna vállalkozó, a Growthery ügyvezetője, a The Pitch Education társalapítója beszél, Saját vállalkozást egyetem mellett/helyett?! címmel. A vállalkozásról érthetően beszél majd Szesztay Péter, aki vállalkozások építésével foglalkozik, több kampányt, rendezvényt visz véghez ennek érdekében. Előadásának címe: Határok nélküli élet, lépésről lépésre. Vincz Dániel, aki jelenleg több vállalkozásnak segít üzletfejlesztésben, valamint a következő vállalkozásait készíti elő, Vállalkozásom (és életem) a komfortzónán túl című előadásában mesél a vállalkozással járó érzelmi hullámvasútról, valamint a komfortzónából való kilépés fontosságáról. A tőkebevonás szekcióban többek között Miklós István ad elő, ICO, az “Initial Public Offering” lehetséges utóda címmel, aki a Bitcoinnal kapcsolatos termékeket és szolgáltatásokat forgalmazza 2012-től.

A felsoroltak mellett még számos ismert előadó lesz jelen, érdekesebbnél érdekesebb témákkal. További információk az előadókról, a konferenciáról, jegyvásárlásról a www.kamfor.rif.ro honlapon olvashatóak, illetve a Facebook-oldalon.