Nagy sikerű táncszínházi előadásával érkezik Kolozsvárra a Háromszék Táncegyüttes: az Erdély-menyegző c. produkciót mutatják be április 7-én a Kolozsvári Magyar Operában.

A folklórszínházi produkció Mihályi Gábor (Érdemes Művész, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője) első rendezése Erdélyben. Az előadás színpadi világában Erdély és a menyegző fonódik össze, az otthon, a haza és a házasság. Az előadás történetmesélés helyett szimbólumokra, asszociációkra és a mozdulatokra épül. A téma bonyolultsága és gazdagsága miatt fontos szerep jut ugyanakkor a háttéranimációnak. Izgalmas színként – a táncegyüttes életében először – négyfős kamarakórus is közreműködik a produkcióban.

Az előadás rendező-koreográfusa Mihályi Gábor, a rendező munkatársa Orza Călin koreográfus, a forgatókönyvíró és dramaturg Prezsmer Boglárka, a zenét Kelemen László szerezte. Az előadás jelmeztervezője Furik Rita, a díszletet, videót és animációt Ütő Gusztáv és Ferencz Hunor készítette.

Az Erdély-menyegzőt április 7-én, csütörtökön 19 órától lehet megtekinteni a Kolozsvári Magyar Operában. Jegyek az opera jegypénztáránál, valamint Nyitrai Ágnesnél és Kolumbán Zengénél  kaphatók. A jegyek ára: 20 lej – felnőtt, 10 lej – kedvezményes.

Másnap, április 8-án, reggel 10-től Az én mesém c. gyermekelőadásukat is bemutatják. A jegyek ára 10 lej.

Az előadás napján az egyetemista A KÁRTYÁVAL 8 lejes kedvezményes jegyet lehet váltani.

Előzetes (trailer): www.youtu.be/qdcghRm6mRM

Event: www.fb.com/events/1686666271576437/

Facebook: www.fb.com/haromszek

Honlap: www.hte.ro