A mai előselejtező versenyzői teljesen felkorbácsolták a kedélyeket. Az Ifjúsági Udvar színpadán mintegy 25 fiatal csillogtatta meg a tehetségét.A magyar tehetségkutatók megszokott kliséivel telített előadásokat láttunk: a Stohl András híres X–Faktoros esésének színpadi adaptációját a Sport Csemete Testvérek előadásában izgultuk végig, az egymás után pódiumra lépő Dima Cosmin és Dima Albert sikerre menő harca akaratlanul is a Vastag fivéreket juttatták eszünkbe. És ez úton szeretném vigasztalni a One Direction rajongói klubot, Zayn ugyan kilépett, de mi megtaláltuk az utódját Ady Belcan személyében. Ott volt a gregorián énekes hangszínével megáldott Alin Zoltán, aki az All of me című számmal próbálta levenni lábáról a tinédzser lányok hadát.

IMG_4888b

Emellett rengeteg jó előadó is megfordult a színpadon, a BFF lányduó (Mathé Izabella és Tóth Abigél) a Legyen valami számmal arattak hatalmas sikert. A Non Stop Rock and Roll érdekes módon szintén a már említett Hooligans slágerrel versenyzett. Tatár Hilda volt a nap abszolút dívája, a hangja, a dalválasztása és a fellépő ruhája egyaránt háttal verte a mezőnyt. Az underground vonal is képviseltette magát a vetélkedőn, Rákosi Botond beatboxos személyében, méghozzá nagyon jól. Több rap, hip-hop duó is szavakba öntötte társadalmunk nehézségeit. A Sötétség Gyermekeinek előadásmódját leginkább az ismert magyar rapperéhez, Mr. Bustáéhoz tudom hasonlítani. De voltak olyanok, akik a show biznisz teljes kifigurázására építették az előadásukat. A TrupaShock ezt már mesteri szintre fejlesztette, manelét énekelt és a színpadra felrohanó őrült félpucér rajongót saját beépített testőrükkel távolították el.

A zsűri Eduard Şoma, Hajdu Csenge, Holtean Csongor, Grosan Liliana és Gyergyai Bea személyében véleményezte az előadásokat, és szolgált építő kritikákkal a fellépők számára.

Pakó Szilvia

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.