Ez itt miféle? Miről van szó? – jött oda egy idős hölgy, aki a gyerekprogramok miatt szelte át az egész várost. Ez az előadás viszont nem sorolható a gyerekek érdeklődési körei közé. Az IT, design és innováció témakörökben mozgó programsorozat Rubik kockás-srácokat, öltönyös hölgyeket és úriembereket vonzott az Észműves sátorhoz a Múzeumkertben, május 1-jén, 14 órától.

A design önmagában nem létezik. Akkor van értelme, ha átjárást biztosít egyik műfajból a másikba – nyitotta meg az előadást Damokos Csaba designer, a bemutató és a kerekasztal-beszélgetés moderátora. Megragadva az alkalmat röviden beszélt a design mint műfaj megjelenéséről, amely a nagyipari gyárak kereskedelmi elindulásával lépett piacra a 20. század elején. A kerekasztal-beszélgetésen felszólalt még többek között Köllő Miklós építész, Kovács István a sepsiszentgyörgyi Csomagolás-design-nyomdaipari Regionális Klasztertől, Kozma István a csíkszeredai IT Plus Klasztertől, Vajna Zoltán a paksi MVMI Informatika Zrt.-től, Medovárszki György a Mozaik Educationtől, Szegedről, illetve Demény Alpár a budapesti iGo-tól.

A programsorozat látogatható május 3-ig, az Észműves sátorban szombaton (május 2.) 13, illetve vasárnap (május 3.) 14 órától. Aki még többet szeretne megtudni az IT világáról, az látogasson el novemberben is Sepsiszentgyörgyre, mivel Design-hetet tartanak, ahol sajtóbeszélgetéseken és kiállításokon vehet részt.

Virágh Bernadett