Nem hiába, ők már előre tudták. De a béna szóvicceket félretéve a Legszebb Erdélyi Magyar Dal gáláján első helyezést kapott a Bagossy Brothers Company. A versenyre 23 csapat jelentkezett, 46 dallal. A háromtagú zsűri – André Ferenc slammer és költő, Balázs-Imre József költő-író és Zilahi Csaba, a Kolozsvári Rádió munkatársa – hat nyertest listázott, akik november 14-én a Bulgakovban vehették át díjaikat.

A gálát Miklós Gyuri, a Gitár East elnöke nyitotta „Kéne egy dal” című szerzeményével. A hangulat fokozása érdekében a szervezők a különdíjjal kezdték, amelyet a Kevin and the Roots zenekar kapta. A zsűri szerint eredeti, humoros szövege miatt megérdemelte ezt a díjat.  A Mercedes Band az ötödik lett a “Hamu a szélben” című dallal, az Ego Sum Band pedig a negyedik.

 A Dzseztán zenekar a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott a „Varázsének” című dallal. A zsűrit nagyon megfogta a szám archaikus szövege, különlegesnek találták a folk beütését.  Az együttest egy fellépési lehetőséggel (Komáromi Médiafesztivál) díjazták. A második helyezést a Stereogám érte el, a “ Neked adom” című dallal. A zsűri szerint szépen felépített szövege hatalmas pozitívum. Ha valaki nem ismerné a bandát, akkor itt az ideje, hiszen a Kolozsvári Magyar Napokon is fel fognak lépni. Természetesen a nyeremény részeként.

Az első helyezéssel a Bagossy Brothers Company büszkélkedhetett az “ Elviszlek” című dalukkal. A zsűri csak annyit tett hozzá, hogy ez egy minőségi produkció, ugyanakkor nemcsak a legszebb erdélyi magyar dal, hanem ez az év dala is. Nyereményük pedig egy debreceni fellépés és a Balcony TV felvétele.

Az est további része jam sessionnel és gitáresttel folytatódott.

Gratulálunk minden előadónak!

Gáll Edina