Az Erdélyi Magyar filmszemle idén minden eddiginél több helyszínen van jelen, ugyanis 12 városban vannak vetítések szeptember 30-tól október 4-ig. A leghosszabb program ezúttal is Kolozsváron van, csakis itt ötnapos a fesztivál.

A péntek a zene napja lesz, a Victoria moziban többek között az „Engedem, hadd menjen” és a „Balaton Method”-ot vetítik (mindkettő után lesz közönségtalálkozó is). Előbbi a Csík zenekar és Kiss Tibi munkásságának összefonódását, illetve a zenekar sikereit taglalja.  A „Balaton Method” pedig egy érdekes projekt, a Kodály Method videók lezárása, amelyben 17 zenekar vett részt. Ez az első olyan magyar film, amely közösségi finanszírozással készült.

Szombaton már délelőtt lesznek vetítések a gyerekeknek. 11:30-tól kezdődik az erdélyi rövidfilmek versenye a Victoria moziban, este pedig a várva várt „Argo 2” (19:30) és a díjnyertes „Fehér Isten”(21:30) lesz a középpontban.

Vasárnap érdemes lesz megnézni a „Két székely” című dokumentumfilmet (15:00, Victoria mozi) és a „Parkoló” a című alkotást (19:30, Victoria mozi). Mindkét vetítést közönségtalálkozó követ.

Érdemes átböngészni az egész programot, amiben nem csak vetítéseket, hanem beszélgetéseket és találkozókat is listázzák. A teljes program itt található.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Nagy Péter