Több mint 100 Kárpát-medencei fiatal látogatott el a hétvégén 28. alkalommal megrendezett Magyar Ifjúsági Konferenciára (MIK). A szervezett tagjai között tudja a legnagyobb hazai és határon túli ifjúsági intézményeket és célja az ország fiataljainak összefogása, érdekeik érvényesítése.

533317_363970496971635_302665419_n

A konferencia alatt négy tematikus workshop-on dolgoztak a résztvevők, ahol a MIK legaktuálisabb kérdésköreit dolgozták fel. A létrejött javaslatok fontos szerepet fognak betölteni az intézmény életében, hiszen a vezetőség ezen javaslatok alapján fogalmazta meg legújabb céljait.

Az intézmény képviselete a korábbi céljaikról is beszámolt a mai sajtótájékoztatón. A magyar kormánnyal együttműködve szeretnének a mostani informális rendszerükből kilépve jogalanyiságot elérni, amely főképp az EU-s pályázatok lehívásában lehetne segítségükre.

Idéntől a MIK szervezésében álló két szabadegyetemre (Vajdasági Szabadegyetem, Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor) ingyenes helyeket biztosítanak a Kárpát-medencei fiataloknak. Továbbá Európai Uniós szinten is elismert diplomában szeretnék részesíteni azokat a fiatalokat, akik legalább két éven keresztül részt vesznek a szabadegyetemeiken.

Pakó Szilvia