Ösztöndíj lehetőséget hirdet a magyarországi Edutus Főiskola határon túli, doktori tanulmányokat folytató és doktorjelölt fiatalok számára. A nyílt pályázati eljárás útján elnyert Collegium Talentum tagság egyénenként tutort, ösztöndíjat, konferencia- és nyelvvizsga-támogatást, valamint közös képzéseket biztosít.

collegiumtalentumlogo

A pályázat célja a határon túli magyar értelmiségnevelés és -utánpótlás támogatása A Magyar Nemzetpolitika A nemzetpolitikai stratégia eleme című KIM dokumentum 3.2.4. pontjába foglaltak alapján. A Főiskola szenátusa által jóváhagyott Szervezeti és Működési Szabályzat értelmében a Collegium Talentum a felvételt nyert külhoni magyar doktoranduszok és doktorjelöltek számára nyújt támogatást az értelmiségi pályájukon való előrehaladáshoz.

A pályázat benyújtására jogosultak köre: minden határon túli, doktori tanulmányokat folytató, tudományos fokozattal még nem rendelkező 30 életév alatti magyar fiatal, aki rendelkezik egyetemi (hallgatói, oktatói vagy egyéb munkatársi) jogviszonnyal. Tekintettel a támogatás időtartamára és céljára, előnyben részesül a doktori tanulmányai kezdetén járó, határon túli egyetemen tanuló fiatal, az is, aki 2015 őszén kezdi meg doktori tanulmányait.

A pályázat meghirdetésének időpontja 2015. április 1., várható beadási határidő: 2015. április 30.

2015. március 31één 14:00-tól a Babeș­–Bolyai Tudományegyetem I. emeleti Popoviciu termében. az érdeklődők számára tájékoztatót tart:

Dr. Kandikó József, a Collegium Talentum elnöke

Dr. Gobesz Zsongor egyetemi adjunktus, Kolozsvári Műszaki Egyetem, a Collegium Talentum tutora

Dr. Nagy Erika matematikus, a Collegium Talentum alumnusa